Ljubav i fotografija: Wenjun Chen i Yanmei Jiang

Neodoljivu seriju fotografija pod simboličnim nazivom ''Ja i ja'' uradio je nadahnjujući ljubavni par Wenjun Chen i Yanmei Jiang, fotografi iz grada Guangzhou, u Kini. Par je odlučio da dokumentuje zajednički život serijom fotografija iz svakodnevnog života. Projekat pored fotografija čine i ručno rađene knjige, pisma, online dijalozi, kao i prikaz nezaboravnih trenutaka koji su obeležili njihovu vezu. 

Par umetnika upoznao se 2007. godine, kada su, fotografišući se međusobno, spojili ljubav jednog prema drugom i ljubav prema fotografiji. Od 2014. godine osmislilu su čitav projekat kojim će predstaviti svoja realna, životna, smešna, setna, usamljena, slobodna, srećna, iskrena, ogoljena dela, koja preslikavaju njihovu stvarnost i suštinu prave ljubavi. Idući stopama svakodnevnih navika, deljenja života od jutra do jutra, fotografije pokazuju nesputanu spontanost, prirodnost i posebnost koja inspiriše. 

Par kaže da pomoću zajedničkih fotografija spoznaje sebe u sebi, sebe u onom drugom. Intimni prikaz ljubavi prikazuje dvoje koje se stopilo, ispreplitalo i srodilo u jedno. 

Ručno rađene knjige dizajnirali su jedno drugom, u vidu časopisa sa fotografijama, sa lično pisanim citatima, kako bi zabeležili sve najznačajnije dragocenosti, doživljaje i uspomene koje su prošli. Živa dokumentacija i nepretenciozna umetnost ovog (ne)običnog para obilazi svet, prikazuje se na izložbama, te je, zahvaljujući nesvakidašnjoj i fantastičnoj ideji, do sada osvojila pet međunarodnih nagrada. 

Uživajte u predivnim fotografijama koje odišu jedinstvom, odanošću, čistotom ljubavi i lepotom jednostavnosti.

Tara Đukić











#umetnost i kultura
insp.

Нема коментара:

Постави коментар