Zdrava ishrana: Vreme je za detoksikaciju

Vreme je da se oprostimo od zime i od svih loših navika u ishrani. Nakon prejedanja, alkohola, previše slane i slatke hrane, pomažemo vam da se rešite osećaja naduvenosti i da se ponovo osećate sjajno.

Saznajte koje namirnice će vam pomoći u tome.


Bobičasto voće

Borovnice, brusnice, kupine, ribizle, jagode, maline... Ovo voće obožavamo od detinjstva i divna je činjenica da u njemu možemo da uživamo vez griže savesti. Sadrži ogromne količine vitamina C, vitamina E i antioksidanata. Takođe, bobičasto voće podstiče proizvodnju kolagena i čini vašu kožu mekanom.

Kinoa i ječam

Kinoa je prepuna proteina i krije tajnu dugovečnosti. Sastojci kinoe kao što su: aminokiseline, proteini, vlakna i fosfor, pomažu u izbacivanju toksina i u čišćenju vašeg organizma. Kako biste ubrzali metabolizam i podstakli varenje hrane, dodajte uz kinou i ječam.

Zeleno bilje

Bilo da odaberete zelenu salatu, spanać, kelj, ili neko drugo zeleno bilje, ono će osloboditi vaše telo od štetnih toksina. Naročito ukoliko ste konzumirali previše alkohola, odaberite zeleno bilje jer pomaže u detoksikaciji jetre. Takođe, ove namirnice čiste krv i snižavaju krvni pritisak.

Avokado

Kažu da manekenke održavaju svoj savršeno ravan stomak, zahvaljujući avokadu. Ipak, ono što je provereno je da avokado podstiče oslobađanje žuči iz žučne kese, eliminiše toksine, čuva vas od srčanog udara... U samo jednom plodu avokada nalazi se skoro dvadeset vitamina i minerala!

Voda

Sigurna sam da niste iznenađeni. Kažu da su najbolje stvari u životu besplatne, a to uključuje i pitku vodu. Nemojte se ustručavati da je pijete u što većim količinama, i pre i posle jela, i pre i posle treninga, tokom čitavog dana! Voda ispira bubrege i jetru, a istovremeno podstiče hidrataciju čitavog tela.


insp.

Нема коментара:

Постави коментар