Namirnice za koje mislite da su zdrave, a nisu

Ako ste ubeđeni da ste počeli da se hranite zdravije, ali se ne osećate i ne izgledate zdravije, moguće je da imate pogrešna uverenja o pojedinim namirnicama.

Obrano mleko

Obrano mleko povećava nivo triglicerida, a iako sadrži manje masti, ono ima više šećera. Osim toga, zbog manjeg sadržaja masti, brže ćete posegnuti za novim obrokom.

Slatkiši ''sa manje šećera''

Slično kao kada je u pitanju mast, umesto šećera namirnice su obično pune veštačkih sastojaka. U ovom slučaju to su veštački zaslađivači. Radije birajte sveže voće ili crnu čokoladu.

Zamrznuti jogurt

Preterana količina proteina uzrokuje mnoštvo bolesti. Jogurt sadrži i veštačke zaslađivače za koje smo utvrdili da su štetni. Napravite sami prirodni voćni jogurt u koji nećete stavljati šećer i ostale štetne dodatke.

Riba (uzgojena veštačkim putem, na farmama)

Sve više se prodaje riba koja je uzgojena na farmama, hranjena antibioticima i drugim štetnim hemikalijama. Budite oprezni u odabiru.

Đus i limunada (kupovni)

Otkrili ste izvrsnu limunadu u svom komšiluku, koja je ne samo ukusna i slatka, nego i vrlo jeftina? Budite uvereni da nije u pitanju prirodna ceđena limunada, nego veštački proizvod prepun zaslađivača. Zato je najbolje da sami sebi pripremate omiljeni, osvežavajući sok.

Puter od kikirikija

Amerikanci ne mogu da zamisle svoj život bez ovog proizvoda. Ali, ono o čemu verovatno ne razmišljaju, kao ni svi ostali koji ga konzumiraju, jeste da su ti proizvodi napravljeni od prerađenog kikirikija, ulja i šećera.



insp.


Нема коментара:

Постави коментар