Neobična kuhinja: Šarena pasta

Želite da priredite zabavnu večeru svojim najdražima? Mi imamo sjajan predlog! U pitanju je ukusna pasta u boji. Takođe, dajemo vam instrukcije za pravljenje tzv. homemade paste, iako se, ukoliko nemate vremena, možete poslužiti i onom iz prodavnice.

Sastojci za homemade testeninu:

2 šolje brašna

2 jajeta lagano izmućena

so

crvena, žuta, zelena i plava boja za hranu

U posudu stavite brašno i so i promešajte ih dok se ne sjedine. Prospite u nju dva blago izmućena jajeta. Prinesite posudu sebi i grubo i čvrsto mešajte sve dok se sastojci ne sjedine u testo. Kada masa prestane da bude tečna, nastavite mešenje rukom. Mesite testo tako da postane prilično tvrdo, glatko i bez grudvica. Zatim prebacite testo na površinu i mesite ga dok ne omekša i ne postane elastično. Drvenom oklagijom valjajte testo dok ne postane tanko oko 0,5 cm. Secite trake širine oko 3-4cm, posipajte ih brašnom sa obe strane i provlačite kroz mašinu da se lepo istanje, a zatim mašinom secite željeni oblik.

Ako ne koristite mašinu, lakše je istanjiti manje komadiće testa, a zatim ih seći u željeni oblik. Stavite vodu sa malo soli u lonac i čekajte da provri, zatim ubacite testeninu. Kada prokuva i izađe na površinu, iscedite i isperite testeninu, i još dok je topla (mora da bude topla da bi prihvatila i upila boju!) razvrstajte je u četiri činije. Dodajte nekoliko kapi različitih boja po testenini u različitim činijicama. Obratite pažnju da testenina bude ravnomerno posuta bojom, sa svih strana i ostavite je da apsorbuje boju 2-3 minuta.  Potom isperite testeninu u hladnoj vodi kako bi se skinuo višak boje. Servirajte pomešanu pastu - iz svih činijica, te uživajte u neodoljivoj šarenoj pasti.

Na kraju, odaberite omiljeni sos, meso, sir, ili nešto što najviše volite uz testeninu i prepustite se fantastičnom ukusu.

Prijatno!


insp.

Нема коментара:

Постави коментар