EXIT festival otvara vrata za muzičke nade iz celog sveta!

EXIT festival i Studentski kulturni centar Novi Sad i ove godine pokreću konkurs za mlade muzičare kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od bina na Petrovaradinskoj tvrđavi od 6. do 9. jula. 

Proteklih godina na ovaj konkurs prijavljivalo se ukupno preko 6.000 izvođača, a samo prošle godine od neverovatnih 1083 prijavljenih izvođača iz 28 zemalja, izabrano je 34 bendova i 10 didžejeva. Od toga, tri sastava nastupila su na Fusionu, ukupno sedam na Explosive bini, dok je Future Shock bina ugostila ukupno 24 izvođača iz Srbije, Grčke, Kanade, Rumunije, Hrvatske, BiH, Makedonije, kao i sa Kipra. Ove godine EXIT otvara svoja vrata za najbolje sastave i umetnike iz celog sveta, koji će nastupiti na binama širom Tvrđave, od kojih najveći broj dolazi na Future Shock Stage, posvećenu upravo muzičkim nadama, a nekima će biti pružena prilika da nastupe i na binama kao što su Fusion, Explosive, No Sleep Novi Sad, Urban Bug, Radio As FM i Gaia eXperiment Trance Stage. Bendovi, didžejevi i kantautori već od danas mogu da se prijave putem aplikacije na sajtu www.exitmusic.rs, a konkurs će trajati do subote, 25. marta, kada je poslednji dan za popunjavanje prijave.

Marko Vidojković iz beogradskog sastava Crveni vetar pozvao je muzičare iz celog sveta da se prijave za nastup na festivalu: "Future Shock Stage na Exitu je odskočna daska iz snova za svaki novi bend. Odlično pozicionirana bina, sa vrhunskom opremom, sjajnim toncima i stejdž menadžerom koji je za bend nešto između dobrog duha i starijeg brata. Na ovoj bini si kao kod kuće, bez obzira da li si u bekstejdžu ili nastupaš ili gledaš nečiji nastup.”

Neophodno je da svi zainteresovani otvore profil i postave najmanje dve svoje numere ili DJ miksa putem striming servisa SoundCloud, te da ih uz prateću biografiju, fotografije i naznačen muzički žanr uvrste u svoju prijavu na sajtu www.exitmusic.rs. Za sve izvođače koji već imaju svoje profile na ovom sajtu, dovoljno je da na svojoj ličnoj stranici kliknu na prijavu za 2017. godinu.

Selektorski tim čine muzička novinarka RTS-a i autorka emisije "Bunt" Branka Glavonjić, voditelj i urednik emisije “Tri boje zvuka” Bojan Perić, muzički urednik MTV Adria i osnivač izdavačke kuće "Lampshade Media" Nikola Jovanović, suosnivač "Koncerta godine" i muzički urednik Radija Novi Sad, Obrad Boba Škrbić, radijski voditelji Dušan Majkić, Daško Milinović i Alma Kovčić, programski urednik Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Igor "Zgro" Todorović. Među članovima žirija naći će se i glavni urednik Nocturne magazina, Marko Ristić, dok će svoj glas za najbolje dati i predstavnik programske produkcije EXIT Festivala, Milan Rakić i stejdž menadžeri bina No Sleep Novi Sad, Sagor Mešković, Urban Bug, Dušan Kuzmanov, Radio As FM, Marko Jovanović i Gaia eXperiment Trance Stage. Takođe će i publika imati priliku da da svoj glas, jer će oni sa najviše lajkova i podrške na Facebooku, Twitteru i SoundCloudu, imati i veće šanse da nastupe na Exitu.


umetnost, kultura

Нема коментара:

Постави коментар