Ogledalce, ogledalce: Priprema, pozor, plaža!

Beauty kolumna: Milica Ilić

Miris soli u vazduhu.
Vreo pesak pod prstima.
Sunce u kosi, koktel u ruci.
Obaveze na stand by.

Zaboravljamo na pudere, teške karmine, prese za kosu, slojeve odeće. Less is more! Leto je i svi jedva čekaju da iza sebe ostave gradsku sparinu. Gde pobeći? Nije ni važno. Samo da je obala! Samo da je sunčano. Izležavanje na suncu je jedina stavka na listi obaveza, a sve u cilju postizanja savršene boje. Ah, taj preplanuli ten! Koliko ga svi priželjkujemo! Koliko vremena i truda samo ulažemo kako bismo se sa odmora vratili sa što tamnijom nijansom kože.

Međutim, ma koliko uživali u sunčanju, odgovornost bi, ipak, trebala da bude na prvom mestu. Potrudite se da kožu na adekvatan način negujete i pre odmora, podrazumeva se za vreme odmora, a naročito i nakon odmora, kada će joj biti potrebna posebna nega kako bi se regenerisala i što duže ostala sjajna i preplanula.

Tretman čišćenja lica kod kozmetičara, uklanjanje neželjenih dlačica, odlazak kod frizera, piling i masaža. I spremni ste! A što se sadržine nesesera tiče, vraćamo se mantri sa početka teksta: Manje je više! Ne zatrpavajte ga teškim puderima i jakim karminima, već se usredsredite na proizvode koji će vas štititi od UV zračenja.

Spisak za moj neseser:

Sa sve jačim zračenjem sunca napreduje i tehnika koja ima sve teži zadatak - da delotvorno zaštiti kožu od alergija, iritacija i oboljenja. Ovog leta La Roche-Posay nam je predstavio inovativnu nalepnicu za kožu koja se povezuje sa aplikacijom na telefonu i tokom dana vas obaveštava o količini prodiranja UV zraka, proverava jeste li naneli sredstvo za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom, te podseća u koje vreme da se sklonite sa sunca. Budite moderne i zdrave, zaštitite se, informišite i zabavite, jer je ova nalepnica pravo otkriće 21. veka! (P.S. guglajte ''beauty lozinku'': La Roche-Posay UV patch)



Neka se u vašem koferu nađu proizvodi za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom koje ćete koristiti onda kada je zračenje najintenzivnije. Uzimajući u obzir da, pored UV zraka, tokom boravka na suncu na našu kožu nepovoljno utiču i dodatni spoljašnji činioci, kao što su: so, hlorisana voda i pesak, u neseser ubacujem Vichy Ideal Soleil, jedinstveno mleko za telo protiv prilepljivanja peska za kožu (faktor 50) i za svakodnevno aktivno izlaganje suncu. Varijanta prilagođena deci namenjena je mlađima sa osetljivom kožom i obliku je spreja, te moram priznati da sam i sama uživala probajući je. Miris je fantastičan, proizvodi deluju umirujuće na iziritiranu kožu i crvenilo, a ono što im daje dodatnu prednost jeste to što su vodootporni, te ih možete naneti čak i na vlažnu kožu, posle kupanja.


Ukoliko ste pomalo lenji i ne volite da razmazujete guste kreme, potražite proizvode koji su u spreju i potpuno su tečni, pa se samim tim lako razmazuju i koža ih przo upija. Za popodnevno izležavanje spakujte proizvode sa nešto nižim zaštitnim faktorom, uz pomoć kojih ćete na bezbedan način dobiti željenu boju. Ulja za sunčanje su vrlo učinkovita, koža će vam biti mekana i sjajna, što će svakako naglasiti njenu preplanulost.  


Vrlo je važno da na lice nanosite isključivo kreme koje su namenjene toj regiji, a za usne odaberite balzam sa visokim faktorom koji takođe možete nanositi i na kapke, jagodice i vrh nosa (regije koje zahtevaju specijalnu zaštitu). Na plažu nikada ne idem bez termalne vode koja, pored toga što osvežava, ima i umirujuće dejstvo na kožu.

Nega kose je nešto na šta često zaboravimo boraveći na plaži. Kako je nemoguće potpuno izolovati kosu od štetnih zračenja i slane vode, s vremena na vreme nanosite leave-in tretman za kosu u spreju, kako biste je zaštitili.

Na kraju dana, negu upotpunjujem odgovarajućim losionom za negu kože nakon sunčanja (tzv. after sun losioni sa mentolom). Lično ih obožavam jer imaju efekat hlađenja, koji zaista prija nakon dana provedenog na suncu! Uveče, koža je izmorena i isušena, te zahteva dobru kremu za podizanje tonusa, a biće vam od koristi i ako želite što duže da ostanete preplanuli. Slobodno nastavite da je koristite i kada se vratite sa odmora.

Sve je spremno, koferi su spakovani i ostaje još samo da se odlučite da li odmor želite da provedete mirno, uz omiljenu knjigu i zvuke udaranja talasa o obalu, ili na plažu odlazite zbog vrele atmosfere, dobre muzike i tropskih koktela. Izbor je samo vaš! 



#moda #beauty

insp.

1 коментар:

  1. Moram priznati da sam pozitivno iznenadjena tekstom!
    Kratko, jasno i efektno, sa svim potrebnim informacijama.

    ps. Veliki plus autorki, i zaista si jako lepa. Onako, prirodno!

    ОдговориИзбриши