Ahmed Kurto: Mediokritetska dijeta

Tačno je dvanaest časova, a vi slušate jednominutni luksemburški dojavnik. Komitet za svemirska istraživanja i astronomiju uveo je novi alienacijski program lansiranja kapsula. Veće količine laktoznih prašina zamijećene su na obroncima mliječne staze. Na današnjoj konferenciji SSSR-a posthumno se piše Majakovski. U nastavku dana očekuju se padavine uz umjerenu oblačnost, dnevna temperatura iznosti će od 28 do 32 stepena.
Ona je ustala i pojela posljednje kore od kolača, vratila se na ležaj i nadlanicom uklonila mrve sa usana. U vratu je bila dovoljno krhka da nisam ni obazirao pažnju na pepeo koji se komio od opuška u čašu sa sokom od jabuke. Ustade i isključi radio i zamarinira nas zatišjem ljetne opornosti. Cvrči su za prozorom grebali u livadi, grozničke graške pukoše joj pod podbratkom, a ja ispih onu pepeljastu čašu u gutljaju i dolih joj novu.
-Vjeruješ li ti njima?- zapilji me modro plavim očima. -Ma ni riječi. -Tek tako? -Eto tek tako. Na mediokritetskoj sam dijeti. -I onda kada te posluže mediteranskim reginettama? -To nisu prave reginette. Prave su u tvojoj kosi. -Baš tako? -Baš tako. -A da li se plašiš? -Ma ni časa. -Pa kome ćemo u našem španskom selu ovakvi? -Sebi ćemo... mi smo sebi.
Odagna male očne kapke u znak odobrenja i obori glavu na jastučnicu natopljenu hladnim znojem orošenim s čela.


Нема коментара:

Постави коментар