Ogledalce, ogledalce: Poljubac u boji vina

Beauty kolumna: Milica Ilić

Septembar. Prijatniji dani, sve punije ulice i trgovi. Užurbani prolaznici i novi kaputi.

Kraj leta svaki put u meni izaziva bittersweet osećanje. Nisam spemna da se oprostim od sunca, peska, soli, kokosa. Prebrzo je prošlo.

Pa ipak, štreber u meni se raduje novim počecima, novim obavezama, novim knjigama, ušuškanim jutrima. Novim bojama.

Tople nijanse jeseni inspirišu me da eksperimentišem pred ogledalom. Dodajem crvenu. Znate onu zagasitu boju vina, bordo, boju trule višnje... Naziva je mnogo, a jedno je sigurno – ovo je boja kojoj se uporno vraćam svakog septembra. Boja koja svaki put učini da se osetim samouvereno i elegantno. Boja koja unosi živost u svaki siv i hladan dan i bez izuzetka popravlja raspoloženje!

Neodoljivo izgleda na usnama, jer pristaje uz svaku nijansu tena i boju očiju. Slobodno se igrajte sa završnicama. Tokom dana isprobajte tečne mat karmine, koji će opstati na vašim usnama satima uprkos jelu i piću, a kad padne veče, dodajte malo sjaja i dobro se zabavite!



Bordo na noktima je klasika koja nikada neće izaći iz mode. Čim dođu hladniji dani prestajem da obraćam pažnju na ostale boje. Za nokte najčešće biram nijansu koja ima mrvicu modrog u sebi. ova nijansa  je nepogrešiv izbor jer podjednako dobro izgleda i na kraćim i na dužim noktima.

Ukoliko volite da se igrate i eksperimentišete sa šminkom, nemojte se zadržati na usnama. Isprobajte bordo ni a očima! Izgledaće fenomenalno i istaći će vašu boju očiju. Prijatno ćete se iznenaditi. Nijanse crvene su u poslednjih nekoliko sezona često nošene na kapcima i brendovi se praktično utrkuju ko će da izbaci paletu senki sa više ovakvih nijansi. Dajte im šansu i budite zapažene.

Istina je da nam jesen sa sobom donosi sivilo i oblake, ali i šarenilo toplih nijansi. Dopustite da vas inspirišu i isprobajte nešto novo ove sezone. Koje su vaše omiljene nijanse jeseni?

Spisak za moj neseser:




KIKO Sheer Lipstick – Glossy dream #205 

         Kremasta teksura ovog karmina učiniće da vaše usne ostanu negovane i neisušene čak i nakon celodnevnog nošenja karmina. Nijansa pristaje svim tonovima kože, a sjajna završnica ovog karmina čini ga savršenim za večernje varijante.



Aura Absolute Matte lipstick 612

         Tečni karmini sa mat završnicom nosiće se i ove godine, i ne postoji devojka koja ne poseduje makar jedan proizvod ove vrste. Vrlo su praktični zbog svoje postojanosti, odolevaju jelu i piću i lako se nanose, budući da vam u većini slučajeva nije potrebna olovka za usne.

Mac lipliner – Beet

         Vrlo često, umesto karminom, usne volim da popunjavam olovkom, najviše zbog preciznosti i dugotrajnosti. Odaberite olovke koje nisu previše suve kako biste mogli lakše da ih nanosite. Moj izbor je olovka u nešto tamnijoj nijansi crvene.


China Glaze nail polish – Purr-fect plum

         Što se lakova za nokte tiče, moj izbor je China Glaze, najviše zbog velikog izbora nijansi i savršenog odnosa cene i kvaliteta. Lako se nanose i dva sloja su i više nego dovoljna za punu pigmentaciju.




Maybelline New York Color Tattoo – Metalic Pomegranate

         Malo je reći da sam ovom senkom oduševljena! Kremasta je i lako se nanosi, divno izgleda na kapcima i ističe boju očiju. Dugo sam izbegavala senke kremastih završnica misleći da su teške za nanošenje, a sada retko kada šminkanje može da mi prođe bez ovog proizvoda. Odavno sam ih nabavila u svim nijansama, a kada dođe jesen, najčešće koristim upravo ovu - crvenu.


insp.

Нема коментара:

Постави коментар