Parlez-vous de la mode? - crno i belo

Autor: Milica Golubović
Fotograf: Jovana Šošević
Mesto: DOLCE by Tintolino

Odluke.

Da? Ne?

Može?  Ne može?

Krenuti? Stati?

Jesmo? Nismo?

Danas? Sutra?

Hoćemo? Nećemo?



Uvek sam smatrala da su odgovori jednostavni, da tu nema puno filozofije - ili nešto želimo ili ne želimo, znamo ili ne znamo. Pitanja se uvek prepliću, menjaju, komplikuju, ali odgovori... odgovori su uvek crno-beli.




Kako Kaliopi peva: ''Crno i belo je sve, dobro i loše ništa ne razdvaja...'', tako sam i ja dugo razmišljala. Perfekcionista u meni je uvek težio čistoti, savršenosti, jednostavnosti, i tako sam uvek mislila da sam ''ispravna'' samo ako znam odgovor, ako ne koristim moždaIpak je kraće i jasnije reći da ili neI onda se jednog dana probudite i to da postane neodlučno, ne prikriveno, a možda postane opcija. I tek tako, život postane lepši.


Ne odgovaram, ne mislim, ne osećam više ''crno-belo''. Ostao je još samo crno-beli garderober, iz njega odbijam da izvadim preostalog perfekcionistu koji obožava minimalizam. Minimalizam koji pleni, osvaja i pobeđuje nepretenciozan, odmeren, diskretan i jednostavan, a moderan, sofisticiran i upečatljiv.

Crni i beli odevni komadi su Chanel u svetu mode, Pariz među turističkim destinacijama, Lancôme u svetu kozmetike... jednostavnije rečeno - nezamenljivi su. 


Možda ćemo se uvek dvoumiti, možda nikad nećemo saznati tačan odgovor, možda prihvatimo kompromis kao rešenje… ali kada god poželimo biti kratki, jasni i odlučni ''crno i belo je sve''.

Vaša Milica





#moda

insp.

Нема коментара:

Постави коментар