Umetnost i fotografija: Ljubav koju smo ostavili iza sebe

Kodi Bret, nagrađivani fotograf iz San Franciska, u seriji fotografija pod nazivom “Love we left behind” pokazuje kako stvari, mesta ili osobe koje su nam nekad bile dragocene, mogu lako pasti u zaborav.

Da li na nama ostaje neki trag nakon što se ljubav završi? Rezime čitavog rada upravo je odgovor na ovo pitanje. Fotografijama Kodija Breta odvučeni smo na rolerkoster emocija. Šta osećamo pri pogledu na mesto, grad, ulicu, predele gde smo nekada bili srećni? Koje emocije nas preplavljuju dok gledamo u osobu koja nam je nekad značila? Šta je to što ostaje utisnuto na duši nakon što ljubav, mesta i osobe ostare i izbrišu se iz našeg sećanja? Da li nosimo taj nejasni osećaj zauvek sa nama ili se mirimo sa mišlju da neki počeci nemaju srećan kraj?

Na nekim fotografijama oseća se tupost, praznina i samoća, na drugim strah, bes, anksioznost, pa i seta, patnja, nostalgija. U tim momentima poistovećujemo se sa predočenim modelima. Različiti predeli i portreti jasno naglašavaju proces koji se odvija pri uspomenama, oporavku i konačnom gubitku.

Beg koji je svako od nas načinio zbog ljubavi koja je postala istovremeno toksična i bolna, realno je prikazana ovom serijom fotografija. 

Ivana Jovanović












#umetnost

insp.

Нема коментара:

Постави коментар