Klinci Village: Lepota trenutka ušuškana u neodoljivi enterijer

Travel blog: Tara Đukić


Avgustovsko jutro u selu Klinci.

Ležim u dnevnoj sobi prostranog apartmana, pijem jutarnju kafu, oduševljavam se predmetima na polici, prelistavam jedinstvene primerke knjiga, časopisa, vodiča, razglednica, dvd filmova iz celog sveta.

Da je neko drugo mesto i vreme, verovatno bih odavno napustila apartman, bila na plaži, ili u nekoj gradskoj kavani, ali sada ovde čine da mi ništa ne nedostaje.


Ovaj apartman je mesto o kome smo maštale kada smo bile devojčice. Belo i roze, boje koje odišu nežnošću, elegancijom i prefinjenom Francuskom, unikatan nameštaj, parket, žaluzine na prozorima, zavese koje lelujaju na vetru, istorijske slike na zidovima, miris lavande i perfekcionistički osmišljen svaki detalj. Zlatno, kristalno, drveno, stakleno, ručno rađeno... spoj modernog sveta i domaće tradicije i istorije - naveli su me da sa svakim novim trenutkom postajem sve više zaljubljena u ovo mesto.




Nekoliko dana mi je bilo potrebno da naviknem svoje telo i svoj um da je sasvim normalno živeti slobodnih ruku, ruku koje su stvorene za dodir, zagrljaj, opažaj, a ne isključivo za modernu tehnologiju kojom smo okruženi. Da je sasvim normalno živeti bez sulude opsesije da negde kasnim, bez loših vesti u medijima, bez nedostatka vremena za one koje volimo, bez odlaska na spavanje kasno u noć, bez brze i nezdrave hrane koja nam se svakodnevno servira. Zapitala sam se - u kom trenutku smo počeli da se osećamo anksiozno onda kada treba da živimo normalno, spokojno, umereno i zdravo? Kada su nas uverili da treba drugačije? Ili tačnije, kada su nas uverili da je normalno drugačije?

Ovo mesto je za one koji žele lek za dušu, okrepljenje, obnovu i tela, i duha, i uma.

Sofisticiranost enterijera, prozračnost koju čine dve velelepne terase i još dva velika prozora, raspoređeni duž čitavog apartmana, hedonizam koji nije nametnut i isforsiran - samo su neke od osobenosti i posebnosti ovih apartmana. Jutarnja rosa mi je u očima dok posmatram pogled na more u daljini, netaknutu prirodu koja prekriva ostatak poluostrva, maslinjake, bazen u dvorištu Klinci Resorta, kamene stepenice i kuće u okruženju.


Domaćica kuće priprema doručak u konobi, gde se služi isključivo domaća hrana - domaće mleko, domaći sir, domaći pršut, domaći sokovi, domaća peciva, domaća jaja... Domaćini i vlasnici Klinci Village-a Bogdan i Milica napravili su svoju farmu u selu i pobrinuli se da ovo mesto ne asocira samo na neodoljivu lepotu i oazu mira, već i na primer zdravog, kvalitetnog života, kakvim se u crnogorskim selima i živelo vekovima unazad.

I dok ovog avgustovskog jutra razmišljam o našim ulogama i suštini življenja u današnjem vremenu, Oto jurca za leptirima, mačak mirno spava na zidinama, jedna Emina, puna ljubavi i čežnje, priča o svom sinu i kako se dani u godini mere brojem dana do susreta sa njim; jedan par se smeje i uživa na svom medenom mesecu, jedna mala Sofija bezbrižno pliva, dok sa radija tiho dopire neodoljivi džez.


I šta će vam onda sve motivacione knjige, instant saveti, plastične definicije sreće i formule uspeha koje smo izmislili jer smo se sami odrekli onog najvrednijeg u nama i životu. Dovoljno je vratiti se sebi, prvobitnim vrednostima, principima i uverenjima. Onim koje smo imali pre nego što nas je svet uvukao u svoju mašinu, podesio brzinu kretanja i razmišljanja, pa pritisnuo dugme.

Izvucite se. Život je jedan - kaže isklišeirana, ali ne manje mudra izreka.

A Klinci Village Resort čeka vas otvorenih vrata...


#putovanja

insp.

Нема коментара:

Постави коментар