Noć knjige: 15. decembra u Laguna i Delfi knjižarama širom Srbije

U petak, 15. decembra u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi, od 17 sati do ponoći, održaće se sedamnaesta regionalna manifestacija Noć knjige, pod pokroviteljstvom Eurobank SrbijaOvo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu, druga izdanja, kao i sjajan gift program.

Na konferenciji za novinare koja je održana ovim povodom u ponedeljak, 11. decembra, u knjižari Delfi u SKC-u, govorili su Vesna Mihailović, direktorka knjižara Delfi, Zoran Penevski, urednik izdanja za decu i autor projekta „Najčudnija knjiga na svetu“, i Nataša Strugarević, direktor Sektora za upravljanje ljudskim resursima Eurobank Srbija.

Vesna Mihailović je najpre istakla da su popusti koje donosi Noć knjige veći čak i od sajamskih, kao i da je ovo najbolja kupovina! „Popusti na Lagunina izdanja: za kupovinu jedne knjige biće 25%, za dve knjige 30%, za tri knjige 35%, a za četiri i više knjiga 40%. Popust na strana izdanja i na naslove ostalih izdavača biće 20%. Cene raznovrsnog gift asortimana biće snižene za 10%. Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtu www.delfi.rs.“

Noć knjige će se održati u 26 gradova u Srbiji i regionu, na 56 lokacija. Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću. 

I ovu Noć knjige obeležiće brojni hitovi domaće i strane književnosti!


Velika ekskluziva koja će obradovati sve čitaoce jeste objavljivanje novog romana Arundati Roj „Ministarstvo neizmerne sreće“, u prevodu Maje Trifunović.

Zoran Penevski je posebno skrenuo pažnju na knjigu „Tajne Miloševe Srbije“. „Vuk Karadžić je bio svedok Miloševom despotskom vladanju, o čemu je ostavio upečatljivo svedočanstvo. Zbog eksplicitnog jezika i nezgodnih pojedinosti bilo je gotovo nezamislivo objaviti ovo svedočanstvo za piščeva života, pa je Vuk zapečatio spis uz amanet da se ne otvara do kraja XIX veka. Ovaj spis Laguna prvi put objavljuje kao zasebnu knjigu.“ Penevski je istakao i knjigu „Zatvorenice: Album Ženskog odeljenja Požarevačkog kaznenog zavoda sa statistikom“, koja je prvi put objavljena 1898. i prva je publikacija takve vrste u srpskoj kulturi.

I ove godine manifestaciji Noć knjige priključile su se brojne biblioteke iz Srbije koje će organizovati posebne programe za čitaoce i odobravati popuste na godišnju članarinu.


Već tradicionalno, Eurobank je pokrovitelj Noći knjige. „Nama je zadovoljstvo da učestvujemo u ovom regionalnom događaju koji promoviše knjigu i kulturu čitanja“, rekla je Nataša Strugarević. „Kao društveno odgovorna kompanija trudimo se da svake godine uskladimo poslovnu strategiju sa ulaganjem u društvenu zajednicu. Ove godine smo osmislili akciju ’Čas kao nacrtan za vas’ koju ćemo sprovesti u osnovnim školama. Sa decom će se družiti veliki pisac za decu Ljubivoje Ršumović, a školskim bibliotekama ćemo donirati knjige.“

Noći knjige u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca pojaviće se „Najčudnija knjiga na svetu“. Pristiglo je više od 1300 radova dece iz Srbije, ali i iz regiona, koje je ravnopravno ocenjivao žiri u sastavu: pisac Uroš Petrović, pesnik Branko Stevanović i urednici u Laguni - Lidija Šijačić i Zoran Penevski, a najbolji su se našli u knjizi!

Budite budni uz knjigu u petak, 15. decembra od 17 sati do ponoći!

Нема коментара:

Постави коментар