Parlez-vous de la mode? - očekivanja

Autor: Milica Golubović
Fotograf: Jovana Stanisavljevič
Mesto: Zoom Art Cafe


Očekivanja. Motivacija. Nada.

Šta je to što nas drži? Zbog čega odlučimo da izađemo i po kišnom danu, što nam izmami osmeh i kada se u nama sve lomi? I na kraju najlošijeg dana, neprospavane noći, dočekane zore okupane suzama, kada nas konačno savlada umor, kada sklopimo oči i udahnemo duboko pre prvog sna, ostaje nam nada. Očekivanje da će sutra biti bolje.


Kada je reč o očekivanjima, realistu u sebi teško uspavljujem, pa često osvestim kako govorim:  „Očekivanja su izvor svih razočarenja“. Ali onda pomislim možda... Možda su i izvor svega dobrog, uzbudljivog i nezaboravnog što dolazi? U daljoj raspravi sa sobom dodajem ne ispred dolazi i realista pobeđuje.



Međutim, uvek postoji izuzetak od pravila. Ja sam taj izuzetak pronašla kada sam izašla bezvoljna na tmuran, kišni dan, u očekivanju još jednog prosečnog „daj samo neka prođe“ dana, koji se pretvorio u „volim sve oko sebe“ danI tako je sa jednostavnim nežnoroze oversize džemperom, živopisnim ambijentom, velikom kafom u rukama i neodoljivom umetnosti u vazduhu, jedan realista demantovan. Naravoučenije: Nije uvek sve onako kako izgleda, a i ako jeste - neka onda bude onako kako mi želimo da izgleda. Život je veličanstven baš zato što je nepredvidiv.



Sada smišljam novu parolu, te umesto: „Očekivanja su izvor svih razočarenja“ sebi govorim: „Očekivanja su izvor svega što ću postići“.

Znam da hoću, ipak su to moja očekivanja.
                                                                                            
                                                                                                Do sledećih očekivanja, 
Vaša Milica






#moda

insp.

Нема коментара:

Постави коментар