Parlez-vous de la mode? - novembarska sanjanja

Autor: Milica Golubović
Fotograf: Bojana Mijatov & Petra Zeković
Mesto: Bistro Mali Pijac 

Još jedan novembar, još jedna godina pri kraju, još jedno: „Šta se desilo? Kada je prošlo?. Ne volim novogodišnja preslišavanja, osvrte, spiskove želja i obećanja... 

Šta zna mesec u kom godišnjem dobu ja sanjam? 
Neke zime su mi najteže u avgustu, a neki decembar me ugreje kao jul.


Zime računam kao bele, euforične, okićene. Zime su za prijatelje, porodicu, za osmehe, zagrljaje, praštanja i neosvrtanja. Zato i ove godine sa istim ushićenjem vadim šešire, rukavice, šalove, smišljam novogodišnju toaletu i tražim najudobnije potpetice u kojima ću dočekati tu magičnu ponoć.



Ovaj novembar nam izmiče, a bio je tako topao i obasjan, čuvao nam je leđa u kožnim jaknama i noge u antilop čizmicama. Koristim poslednje dane novembra za kratke pantalone, tanke kapute, dok još mogu da izbegnem pitanje: „Gde si krenula u tome, decembar je?“. Krenula sam da se još jednom prošetam, da još jednom udahnem jesenji vazduh pre prvih mrazeva.



U nadi da znamo šta se desilo i kada je vreme prošlo, zahvalni, zaljubljeni i optimistični, zatvaramo vrata za novembrom i spremno dočekujemo sve što nam sledi - nekome jul, nekome mart, nekome decembar - bitno je samo da čeznemo i da imamo što više jedva čekanja. 

It's almost that time of year.
                                                                                               Do sledećih jedva čekanja, 
Vaša Milica



#moda #insp.

Нема коментара:

Постави коментар