Parlez-vous de la mode? • Najduži mesec u godini

Autor: Milica Golubović
Fotograf: Bojana Mijatov & Petra Zeković
Mesto: 5A Soba

Januar.

Od isčekivanja do očajanja,
od nadanja do realnosti,
od euforije do hladnoće.

I sada se samo pitamo: kada će proći?Da, napravili smo planove, analize, proračune za novi početak, ali... da li sve to ipak može od februara?

Posle svog sjaja, euforije, novogodišnjeg treperenja u vazduhu, dočekao nas je hladni januar sa rokovima, dati obećanjima i kalendarom prepunim obaveza.

Hladnoća nam ne ostavlja puno prostora za maštu; teški kaputi, oversize džemperi i duboke čizme polako gube svoju čar. Osim vatre u kaminu i poneke preostale novogodišnje dekoracije, možemo se složiti da je euforija napustila grad.


Moj januar prolazi u maštarijama, isčekivanju prvog sunčanog vikenda i pravljenja letnjih planova. Napolju je sneg, magla sablasno prekriva grad, ali u mojoj glavi odzvanja eho Exit-a sa Petrovaradina, dok bosa šetam po Štrandu. To je moj januar - samo u kalendaru.

Pretenciozno obuvam lakovane čizmice uprkos snegu, zaobilazim zimske jakne, kapuljače, rukavice, jer su one za kalendarsko vreme. Meni nije januar, ne sada... možda se vrati u nekom trenutku godine.Najduži mesec u godini je prošao, i sada dolazi bolje vreme. Možda nam se uskoro i euforija vrati u grad...
                                                                                                                                   Vaša Milica
#insp. #moda

Нема коментара:

Постави коментар