Belgrade Waterfront: Izložba „Kosmički predeli“ u Galeriji Progres


Neobična i razigrana izložba slika mladog umetnika Vuka Vučkovića, pod nazivom „Kosmički predeli“, biće otvorena u BW Experience (Galerija Progres, Knez Mihailova 27) u četvrtak, 16. maja. Druga izložba u okviru kulturno-umetničke inicijative KVART Belgrade Waterfront biće otvorena za posetioce sve do 29. maja, i to svakog radnog dana i subotom od 9 do 21 čas, a nedeljom od 10 do 18 časova. Za subotu 18. maj zakazano je vođenje kroz izložbu, sa specijalnim muzičkim programom. Ulaz je besplatan, a izložba se realizuje u saradnji sa Galerijom ŠTAB.

Serija umetničkih dela „Kosmički predeli“ započeta je 2010. godine, i za sada broji više od 50 slika različitog formata. Iako je u našoj svesti kosmos često shvaćen kao nepoznat, dalek i nepristupačan prostor, Vučković ovu temu uvodi baš sa namerom da nas podseti da smo i mi deo te celine.

Verujem u moć boje da utiče na čovekovo stanje duha. Namera mi je da kroz svoja dela posmatraču prenesem vizuelnu poruku koja će pokrenuti pozitivne misli i osloboditi kreativnu energiju u njemu“, ističe slikar.  

U skladu sa jarkim bojama i veselim notama slika koje inspirišu na radost, optimizam i ljubav, logična muzička podloga je fank! Za razdragane melodije koje vraćaju u prošlost neonskih svetala, zabavne odeće i pozitivne energije na otvaranju 16. maja biće zaduženi, velika zvezda beogradskih plesnih podijuma DJ Darko Džambasov i još jedan muzički mag i stručnjak za fank, DJ Srđan Đerić – Fanki mehaničar, vlasnik internet „Blok radija“.

U upečatljivom ambijentu punom boja, među izuzetnim umetničkim delima, provod za ljubitelje fank, sving i disko zvuka je zagarantovan. Zamislite šarene šezdesete godine i vidimo se u BW Experience!



Нема коментара:

Постави коментар