Belgrade Waterfront: Izložba povodom 50 godina Alana Forda


Ljubitelji kultnog stripa Alan Ford širom Evrope obeležavaju njegov jubilarni 50. rođendan, a globalnom slavlju pridružiće se i Beograđani! Kompanija Belgrade Waterfront, u saradnji sa kompanijom Color Media Communications, od petka, 31. maja do 12. juna organizuje izložbu na Sava Promenadi, tokom koje će posetioci imati priliku da vide prepoznatljive scene i citate iz stripa Alan Ford.
Brojne generacije na našim prostorima već decenijama uživaju u crno-belim kadrovima društveno-političke satire, čije će karakteristične dijaloge izložba autora Marjana Matića verno prikazati kroz tematske animacije. Posetioci će se prisetiti čuvenih dijaloga „Halo Bing“ Sir Olivera, Grunfovih izuma i drugih mudrosti iz stripa, a moći će da vide i karakteristične naslovne strane najpopularnijih brojeva.


Od prvog broja ovog čuvenog italijanskog stripa u maju 1969. godine, Alan Ford je stekao veliku popularnost, a mnoge zaljubljenike u ovu političku satiru i danas uspeva da nasmeje do suza. Strip su osmislili scenarista Lučano Seki – Max Bunker i crtač Roberto Raviola - Magnus, koji kao osnovu radnje koriste parodiju na glamurozne tajne agente, poput Džejmsa Bonda. U bivšoj Jugoslaviji prvi broj je objavljen 1972. godine i odmah dobio kultni status na našim prostorima.
Legendarni Alan Ford zadržao je popularnost sve do danas, pa u Srbiji redovno izlazi jednom mesečno u izdanju izdavačke kuće Color Press Group.

Нема коментара:

Постави коментар