Belgrade Waterfront: Nova izložba Srđana Dimića „Break the Mold“

Pod okriljem kulturno-umetničke inicijative „KVART Belgrade Waterfront“, a u saradnji sa Galerijom ŠTAB, u izložbenom prostoru „BW Experience“ (Galerija Progres, Knez Mihailova 27u petak, 19. jula otvara se izložba radova Srđana Dimićadomaćeg grafiti umetnika poznatog pod imenom Demon. Zvanično otvaranje zakazano je za 20 časova, kada će gosti uživati i u nastupu DJ Dubija, zaduženog za muzičku podlogu prvog dana pete izložbe organizovane u okviru inicijative, a prve čija je zvezda 3D grafiti umetnik. 


Izložba nazvana „Break the Mold“ biće otvorena sve do 2. avgusta. Ulaz je, kao i do sada, besplatan, a gosti će imati priliku da razgledaju ostvarenja autora nastala razvojem u proteklih 20 godina rada.

U Dimićevom likovnom stvaralaštvu, što je vidljivo u radovima prikazanim na izložbi, skulpturalni pristup i percepcija čine polaznu tačku za dalje stvaranje. Konkretno, on se trudi da stvori skulpturalni kvalitet pojedinih slova i tako ispiše svoje ime: nijansama, oblicima, volumenom, tačkama gledišta, vizuelnim trikovima… U njegovim radovima, pažljivi posmatrač primećuje volju da se ispolji sopstveni ego - to jest, želju umetnika da na način svojstven sebi pokuša da naslika autoportret.


Srđan Dimić Demon jedan je od najprepoznatljivijih 3D grafiti umetnika iz Beograda, ali i akademski slikar i skulptor, sa trenutnim prebivalištem u Banjaluci. Svoje prve radove na zidu započeo je 1998. godine, kao pionir beogradske grafiti scene, nastavljajući oslikavanje na neobičnim mestima, često ilegalno: na vagonima, mostovima ili zidovima grada. 2001. godine učestvovao je u 42.  Oktobarskom salonu, a do sada, njegov opus obuhvata više od 2000 radova. Umetnik inspiraciju pronalazi u konstruktivizmu, robotici s posebnim naglaskom na industrijsku robotiku i kibernetiku, kao i u realizmu.

Нема коментара:

Постави коментар