Belgrade Waterfront: Izložba slika Cileta Marinkovića u BW Experience

Autentičan svet ekspresionizma u ciklusu „Direktno iz ateljea“

Samostalna izložba slika jednog od naših najistaknutijih savremenih umetnika Milana Cileta Marinkovića, pod nazivom „Direktno iz ateljea“, biće otvorena u petak 20. decembra u 20 časova u izložbenom prostoru BW Experience (Knez Mihailova 27) u okviru kulturno-umetničke inicijative KVART Belgrade Waterfront, u partnerstvu sa Galerijom ŠTAB.
Umetnički radovi iz ciklusa „Direktno iz ateljea“, nastali u poslednje tri godine, ovom prilikom će biti premijerno prikazani beogradskoj publici. Posetioci izložbe imaće jedinstvenu mogućnost da pogledaju dela koja govore o neiscrpnoj stvaralačkoj energiji Marinkovića, dobitnika velikog broja nagrada i priznanja u Srbiji i inostranstvu. Najrazličitije vizuelne situacije pokretač su umetnikovog stvaralaštva, kojim nastoji da ispiše stranice vremena u kojem živi. Prema rečima istoričarke umetnosti Olivere Vukotić, Cile Marinković je slikar koji osluškuje, upija i na platno prenosi senzacije aktuelnog trenutka u kome se smenjuju događaji.
Izložbom slika „Direktno iz ateljea“ publika će imati priliku da se upozna sa najnovijim Ciletovim radovima, koji će u BW Experience biti dostupni do 10. januara. Ulaz na izložbu je besplatan. #insp. #umetnost i kultura

Нема коментара:

Постави коментар