Parlez-vous de la mode? - rekapitulacija

Autor: Milica Golubović

U martu smo govorili: Šta je trebalo da se desi, a danas kažemo: Sve se desilo, i tu smo, možda sa ogrebotinama, žuljevima, ponekim ožiljkom, ali znate šta? Na kraju dana - uspeli smo i spremni smo da i ovu godinu nazovemo prošlom.


Malo smo išli, malo stajali, i opet malo išli, pa stajali, čekali i tako u krug. Bilo je teško, neočekivano, bolno, surovo, ali ne smemo zaboraviti da je bilo i lepo, ohrabrućuje, osvešćujuće

U martu smo se pronalazili, ohrabrivali,
U aprilu smo razgovarali o održivosti, ekologiji, modnim navikama,
U maju i junu smo već čekali leto i nešto lepo kao čokoladu,
U julu smo otkrili Unseen realities,
U avgustu i septembru udahnuli melankoliju i setu,
U oktobru otkrili prvi e-commerce sajt za domaće dizajnere na Balkanu,
U novembru smo nastavili da otkrivamo, podržavamo i da se oduševljavamo lokalnim i regionalnim kreativcima nakon prve digitalne beogradske nedelje mode.
U decembru je važno da se preslišamo, posložimo, poslušamo i da prigrlimo sve najbolje iz 2020., da sačuvamo bunt, prkos, solidarnost, empatiju, sve što nas je ove godine pokretalo, izmestilo iz zone komfora, nateralo na razmišljanje, pokrenulo na zajedničku akciju za bolje sutra.

Granice ne postoje, virus ih je obrisao, zemljotresi prodrmali, glas žena ujedinio, ne postoji više „to je tamo na drugoj strani sveta“ sve strane sveta su blizu i sve su naše. Još jednom, na bis, u mislima peva Bojana: Nikad bliže, nikad jače, nikad snažnije; nikad tiše, ali opet najglasnije, daljine su blizine.

Ali hajde da u 2021. budemo blizu, da i geografski obrišemo granice, da zagrlimo sve što nismo mogli, da udahnemo sve što nam je nedostajalo i da ispunimo sve praznine.

And the darkest nights produce the brightest stars, farewell 2020.
Za najsjaniju 2021.
Vaša Milica


#insp. #moda

Нема коментара:

Постави коментар