Parlez-vous de la mode? Decembar je za zagrljaje, drage ljude, duge šetnje, i sve što greje ruke i dušu

Autorka: Milica Golubović

Dan za danom, mesec za mesecom, u trku, u hodu, i decembar je tu!

Iako ćete se složiti da vreme neosporno brzo prolazi, decembar ima tu svojevrsnu sposobnost da nas dočeka nespremne. Koliko god tokom godine radili, preskakali planine i mora, decembar nas dočeka sa pitanjem „da li smo bili (dovoljno) dobri ove godine“

Hajde da jednom konačno završimo ovu triviju novogodišnjeg preispitivanja i da odmah kažemo sebi bili smo dobri, bili smo odlični, bili smo sjajni u datom trenutku. Sve što smo mogli uradili smo. Imamo pravo da se opustimo, umotamo u lampice, ispijamo kuvano vino i gledamo unedogled omiljene filmove. Hajde da nas ne vežu očekivanja, nametnuti paramentri uspeha, sreće, mira. Hajde da napravimo agendu koja će umesto obaveza sadržati zagrljaje, drage ljude, duge šetnje, sve što što greje i ruke i dušu. Hajde da napravimo svoju Komunu.

Decembar nas dočeka i pita „kako ćemo obradovati drage ljude“? Gde pronaći nešto posebno i drugačije, nešto što će oduševiti i trajati. Izbora je mnogo, ali rekla bih da je pravih izbora zapravo veoma malo (valjda kao i za sve u životu). Veliki lanci prodaje, hipermarketi, tržni centri nas obasipaju „povoljnim“, „jedinstvenim“, „neponovljivim“ komadima kojih ima samo dve tri hiljade iliti dok ne isteknu zalihe. Od praznične euforije do praznične melaholije pređem u u samo „dva tri klika“ od toliko izbora i ničeg što me dotiče. Pomislih „to je to“ moraću ipak sama da napravim nešto, nešto što „dotiče“. I tako kao pravi millennial uđem na google i krenem sa magičnom rečenicom „how to…“ i  voilà  privuče me tekst sa naslovom 5 Uradi sam ideja za ukrase za Božićnu jelku i sjajnom estetikom.

Tekst odličan, fotografije insp.irišuće, sve lepo i koncizno objašnjeno, step by step, i pomislih kako je sjajno što neko nesebično deli ovakve ideje i uputstva. I tako klik za klikom shvatim da nisam na nekom DIY blogu već na sajtu online marketa! Polako ulazim u magični svet Komune i shvatam da su tu svi sjajni domaći umetnici, zanatlije, kreatori čije radove prepoznajem i kojima se divim (u međuvremenu sam se vratila od melaholije na euforiju). U trenutku se osećam kao da sam otkrila whole new world sitnica koje život znače, od aksesoara, kozmetike, kućne dekoracije i to sve handmade, domaće, prirodno, jedinstveno. 

Sada već u stadijumu potpunog ushićenja otvaram bezbroj prozorčića i razmšiljam ova sveća bi se odlično uklopila u bakinu dnevnu sobu, ove krpe će poslužiti mami u pripremi božićne porodične večere, a mojoj najboljoj drugarici moram kupiti ovaj poster da upotpuni onaj zid gde je Milena Dravić.Svojoj najboljoj drugarici moram kupiti ovaj poster da upotpuni onaj zid gde je Milena Dravić... i tako lista stiže i do ukrasa za jelku koju moja mlađa sestra i dalje svake godine kiti s neopisivim uzbuđenjem, kafodržača Nespresso za mog brata koji je veliki ljubitelj kafe, ali još više organizacije i sređene kuhinje...I na kraju kažem sebi uzmi taj serum za lice, zaslužila si.

Delim sa vama ovu novostečeno znanje i oduševljenje jednom Komunom gde osim divnih poklona možete pronaći tekstove sa uputstvima kako se nešto pravi, kako da unapredite svoje poslovanje, zašto je važno da budemo podrška ženama u biznisu… znam, definitivno sam vas kupila i već kuckate u svoje pretraživače Komuna market...

Kuckajte, tražite, čitajte, sigurna sam da će vas nešto na Komuni „dotaći“.


Нема коментара:

Постави коментар