Kulturna dešavanja u Beogradu: Februar

Sigurni smo da ni vas ne zaobilaze svakodnevni stres, gomila obaveza i izostanak slobodnog vremena, međutim, preporučujemo vam da makar par puta u mesecu izdvojite vreme za poneko kulturno dešavanje u Beogradu, kako biste se opustili, uživali, a i osećali duhovno ispunjenim.

Februarska kulturna dešavanja u Beogradu:

30. januar - 5. februar, Festival ''Sedam veličanstvenih'' , Sava centar

Festival „Sedam veličanstvenih“ 2015. potvrđuje vrednost gledanja umetničkog filma koji nam pruža nešto o čemu razmišljamo - iskustva, radost, možda tugu ili bes, a možda nas podstakne da se borimo za promenu, osetimo ljubav… isto ono što su hteli Rembrant i Vermer i Hals u svoje vreme. Ova trojica, kao i svi ostali veliki umetnici koji su duže od decenije čekali da dobiju novi dom...

2. februar, Beogradski barok predstavlja „Nacije“

U ponedeljak 2. februara 2015. godine u velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu ansambl Beogradski barok priređuje koncert - svojevrsno muzičko putovanje od severa ka jugu Evrope kroz različite tradicije, tj. muziku kompozitora iz perioda ranog baroka.

4. februar, The Jazz All Star, Kolarac

Francuski "The Jazz All Star" će nastupiti 4. februara na Kolarcu, u sklopu programa "Velikani muzičke scene". Ikone francuske džez scene - harmonikaš Ričard Galiano, violinista Didier Lokvud i gitarista Sylvein Luk oformili su neobičan, zanimljiv i atraktivan sastav.

13. februar, Toni Cetinski, Sava centar

19. februar, Kraak & Smaak, Kalemegdan

Ovaj, u osnovi tročlani sastav iz Holandije, izdao je svoj debi album 2006. godine. Prošli su dug put svirajući kao predgrupa bendu Faithless na američkoj turneji, preko nastupa na velikim svetskim festivalim poput Pinkpop, Sziget, SXSW, Miami's Winter Music Conference, Bonnaroo, Coachella, Good Vibrations Festival, do nastupa uživo u popularnoj emisiji Jimmy Kimmel Live.

20. februar, Masimo Savić, Sava centar

24. februar, Mark Lanegan, Dom omladine

Mark Lanegan po treći put u Beogradu! On će sa svojim bendom nastupiti u sali Amerikana Doma omladine 15. februara 2015. godine od 20:00. Ovo je treći koncert Marka Lanegana u samo tri godine i treći album koji promoviše u našim krajevima - Blues Funeral, Imitations i sada Phantom Radio. Nikada do sada nijedan muzičar nije uradio tako nešto u Srbiji.

25. februar, Severina, Sava centar

27. februar - 7. mart, Fest 2015.

Omiljeni FEST biće održan od 27. februara do 8. marta, a organizatori uvode dva nova takmičarska programa. Direkcija FEST-a nove programske celine posvetiće subverzivnim i žanrovskim filmovima, sa željom da beogradski filmski festival ponovo bude otvorenog duha, hrabrosti i pomeranja granica.

Napomena: Opisi događaja preuzeti su sa sajta Belgrade Live.


insp.

Нема коментара:

Постави коментар