Pet namirnica za lepšu i čistiju kožu

Proleće i leto nam uvek donesu razne probleme sa kožom: alergije koje uzrokuju svrab, osip, pa crvenilo, bubuljice, koža oštećena od Sunca... Danas vas savetujemo kako da ishranom smirite svoju kožu, sačuvate je od kožnih iritacija, od dehidratacije kože i njenog starenja.

Predstavljamo vam pet zdravih namirnica koje povoljno utiču na vašu kožu.

Slatki krompir + šargarepe

Ova idealna kombinacija prepuna je vitaminom A, koji podstiče ubrzano stvaranje novih ćelija, te sprečava nastanak akni i usporava starenje kože. Ten će vam biti čistiji i nežniji.

Bobičasto voće

Borovnice, kupine, maline, ili jagode - koji je vaš izbor? Ni sa jednim nećete pogrešiti, jer je bobičasto voće puno antioksidanata, pomaže u lečenju oštećene kože od Sunca, te u uklanjanju staračkih pega.

Limun

Potpuno prirodna limunada je najbolji lek za vašu kožu koja obožava i vodu i limun. Oba sastojka utiču na detoksikaciju i hidrataciju kože i čitavog organizma. Jačaju imunitet i sprečavaju hronične bolesti, te iznenade iritacije kože. Zbog toga ne zaboravite da svaki dan popijete najmanje jednu limunadu.


Orasi

Mnoge žene se plaše oraha zbog njegovog sadržaja masti, ali ne zaboravite da mast ne služi samo kako bi vas gojila! Mast je od suštinskog značaja za optimalnu proizvodnju kolagena i zdravu, hidriranu kožu. Zbog toga se slobodno prepustite fantastičnom ukusu oraha.

Sirovi kakao prah

Prirodna osnova vaše omiljene čokolade, ustvari, je vrlo zdrava! Sadrži antioksidante i magnezijum, zbog čega daje energiju vašem telu i koži. Izgledaćete mlađe, svežije i odmornije.

insp.

Нема коментара:

Постави коментар