Street Style: Minimalizam u Stokholmu

Dugo nisam videla grad koji je, gotovo u celini, prihvatio jedan određeni stil. Kao da su svi ljudi ovog grada prijatelji, kao da svi dele iste misli, afinitete, interesovanja, prosto ih je jedan stil sve ujedinio i očarao. Drastični krojevi, jednobojne kombinacije, igra crne i bele sa pastelno plavom, ili roze, ili sivom; minimalni aksesoari i detalji (ili potpuni nedostatak istih) , oštra elegancija, čistota i svežina odevne kombinacije, suptilnost koja privlači, a ne nameće se... - svi opisi upućuju na savremeni, avangardni modni pravac - minimalizam. Čak su i ekscentrici naučili da se ističu neobičnim komadima u bojama minimalizma, te da na taj način umanje njegovu strogoću

Raj za oči.

Stokholm nas je zainteresovao zbog Nedelje mode za proleće 2016. godine, koja je pred kraj leta bila vrlo aktuelna. Međutim, za razliku od Pariza, Milana i Njujorka, ovde smo naišli na sasvim opuštenu atmosferu koja ne vrišti od euforije i želje za pažnjom. Iskreno, to nas je oduševilo! Pogledajte te predivne žene koje uživaju u životu, zrače samopouzdanjem, uspevaju da postignu sve što su zacrtale - one su moćne, jednostavno, a fantastično stilizovane. Zar vas ne inspirišu? One su dokaz da jednostavno može da bude i jedinstveno.

Zaljubili smo se u sivu pelerinu zanimljivog dizajna (prva slika), u klasičan model Chanel torbe koji je prilagođen za uspešnu, poslovnu ženu od stila (druga slika) i Proenza Schouler cipele (osma slika). Koji se odevni komad vama najviše dopao?

Uživajte u modi i budite jedinstveni!











Izvor fotografija: Vogue

insp.

Нема коментара:

Постави коментар