Parlez-vous de la mode? - karusel

Autor: Milica Golubović
Fotograf: Anđela Borić
Mesto: Zona Industriale

Ponedeljak.

Krećemo... ispočetka - nedelju, odluke, obećanja, planove..
Svojevrsna verzija začaranog kruga, složićete se.

Dugo sam mislila da su krugovi loši, da sve što se vrti mora ispasti iz koloseka, a onda sam shvatila da je krug onakav kakvim ga mi vidimo.


I onda mi je sinulo - jedan savršen krug u kojem bih mogla da se vrtim danima, a da uvek imam drugačiji pogled... karusel.

Karusel, vrteška, pravilni krugovi, sigurnost, i uvek znate gde ste. Ili ne znate, možete odlutati bilo gde i spustiti se na zemlju kada se vrteška zaustavi. Magično. Morate priznati da deluje umirujuće - svetlucavi karusel, sigurnost kruga i mogućnost menjanja perspektive u svakom trenutku.




Naravno, tu i su i dugačke suknje, svilene bluze, visoke potpetice ili, danas, kožne jakne u kombinaciji sa tilom, haljinama do poda i najnežnijim materijalima. Fantazija nikada nije potpuna bez jedne savršeno stilizovane ženske figure. Žene unose čaroliju, nose je u svojim kosama, među prstima, u lepršanju njihovih haljina, u zvuku lupanja potpetica o pod...




Usudite se, obucite maminu staru kožnu jaknu na najnežniju suknju koju imate, lupajte štiklama o trotoar, stvarajte buku, privucite pažnju, prizovite magiju... a do sledećeg čitanja - zavrtite se u krug.
 Vaša Milica


insp.#moda
insp.

Нема коментара:

Постави коментар