Parlez-vous de la mode? - pastelni život


Autor: Milica Golubović
Fotograf: Elma Selimi
Mesto: Jazz Bašta
Utorak

Sanjiv, oblačan, poziva da pročitam tu davno sebi obećanu „Travničku hroniku“, pijem čaj u tišini i ugasim telefon. Poziva, ali “ništa od toga” - čujem glas u glavi.

U svoj toj melaholiji i pospanosti razmišljam - a žašto ne? Ko se to dogovorio da ja ne mogu živeti život po svojoj jutarnjoj zamisli? Naravno, postajem besna i govorim samoj sebi da sam ja slikar svog života i imam pravo na koju god boju želim!



Ovog jutra je ta boja pastelno roze, može i krem, ili bašunasto zelena. Da - ovog jutra. Nekog drugog bi verovatno bila neka crna, srebrna, možda ciklama roze, ili limun žuta. Shvatam, možda i nisam najbolji slikar. Ali ja “slikam” za sebe, valjda imam pravo na svoju verziju impresionizma!



Moja verzija: pastelno roze jutro, nežan mantil od antilopa, bela bluza, crne pantalone oštrog kroja, sunce i cveće! Živim u svojoj zamisli i zadovoljna sam svojom slikom. To je na kraju dana i najbitnije - šta vi vidite i kako vidite.



Proleće je, obucite najnežnije i najupadljivije boje, nosite velike naočare i bandane u kosi, slikajte po osećaju... To što naslikate ste vi, ne može biti loše, imati ličnost je uvek u modi! 

Zaboravite na sva pravila, pravite poteze četkicom koji se ne uče na časovima slikanja, izmislite novi pravac... Ako vam ovog jutra nije osvanulo proleće, napravite svoju verziju proleća, svoju verziju sreće, svoju verziju života.

Slikajte, bojite, dodajte i oduzimajte, a mene čeka „Travnička hornika“ . Ipak sam ja naslikala svoje jutro.
Vaša Milica





***Napomena: Zabranjen ulaz u Jazz Baštu mlađima od 21 godine

#moda
insp.

Нема коментара:

Постави коментар