Parlez-vous de la mode? - éclairé/obasjana

Autor: Milica Golubović
Fotograf: Jelena Glišić
Mesto: Pržionica

Ponedeljak. Utorak. Sreda...

Više nije bitno, brojimo samo sunčane dane. 

Čvrsto verujem da smo sami kreatori sunca u svom životu, međutim, istina je da bez pravih zraka sunčeve svetlosti i endorfina koga oni bude, nema sunčanih dana, ma koliko mi bili dobar kreator. Dejstvo endorfina opisuju kao neku vrstu opijuma, morfijuma i ja se upravo tako osećam - opijeno, kao da su toliko iščekivani zraci sunca obasjali moj život, te je sada baš sve sjajno, svetlucavo i obasjano. Ili samo tako izgleda, ali to nije ni važno, najvažniji je osećaj u nama.



Takođe, verujem da je sve do nas, našeg pogleda na svet, kako vidimo i osećamo svet oko sebe. S obzirom da sam nepopravljivi realista, često vidim sivi, oronuli, povređeni i okrnjeni svet. Upravo zbog toga su mi potrebne naočare! Upadljive naočare, sa staklima u žutoj, roze, plavoj boji, koje će zaslepiti moj realizam i obojiti svet.





Preventivno, i ovog jutra biram žute naočare (u slučaju da me sunce izneveri), široke pantalone (da mogu da požurim da zauzmem sto u omiljenom kafiću, dok još nije nestao i poslednji kroasan), belu majicu i ešarpu (više kao deo ličnosti nego outfita) i sandale! Prvi put ove godine, jer sandale znače leto, miris mora u daljini, poletnu energiju; najavljuju duge letnje noći i dočekivanja zore.





U isčekivanju letnjih svitanja, uživajte u svojoj verziji sunčanih dana, pronađite svoje vesele naočare, nešto što obasjava realnost i kada se čini da je siva. 

I ne zaboravite, svaki dan... ''make it count''.
Vaša Milica





#moda
insp.

Нема коментара:

Постави коментар