Umetnost i fotografija: Lepota svakog životnog trenutka

Bobi Mandrup je mladi fotograf iz Danske koji svojim fotografijama dočarava magičnost jednostavnog momenta.

Da jedan gest u sasvim običnom trenutku može postati nešto što će odisati lepotom i mirom, pokazuje ovaj talentovani fotograf. Život iz njegovog objektiva predstavljen je kao umetnost fokusirana na naizgled svakodnevne i nevažne životne trenutke.

Svaki trenutak je važan, vredan pažnje i budnosti, svaki je neprocenjiv i svaki je inspiracija nad kojom ostajemo zamišljeni.

Opuštenost, senzibilitet i mekoća prvo su što primetimo u različitim serijama njegovih fotografija. Nonšalantnost kojom uspeva da uhvati momenat između dvoje ljudi, pritom ne narušavajući sklad i realnost trenutka - očaravajuća je. Različita mesta i ljudi, fotografije nastale u ogoljenom trenutku - iscrtani su na  portretima Bobija Mandrupa.

Privlači nas ideja o slobodnom fotografisanju, bez poza, isceniranih događaja i lica koja nam uvek pričaju istu priču. Uvučeni smo u trenutke koji poseduju individualnost – kao što je slučaj i sa ljudima. Snažan spektar emocija na licu modela, u usputnom gestu, maštovitoj izgubljenosti pojedinca, ili u prirodnoj pojavi, čini od jednostavnog trenutka bajku i dobija svoje ''zauvek''.

Ovom neupitno talentovanom fotografu možemo odati priznanje. Uspeo je trenutku da podari večnost, ne oduzimajući ništa od božanstvene suštine njegovog kratkotrajnog postojanja.

Ivana Jovanović









#umetnost

insp.

Нема коментара:

Постави коментар