Parlez-vous de la mode? - chapter 1

Autor: Milica Golubović
Fotograf: Jovana Stanisavljevič
Mesto: Cantina de Frida

Januar. Početak. Odluke. Rokovi.

Pred nama je otvoreni krug od dvanaest meseci - na nama je da ga iscrtamo, ispunimo i onda još jednom zatvorimo.


Januar miriše na hladnoću, mogućnosti, planove i izbore, više nego bilo koji drugi mesec, i mi se nadamo, iskreno verujemo da smo ovog puta dobro započeli krug.

I onda nam, odjednom, život zbriše sa papira, planera, rokovnika u realnost - ponovo žurimo, ispunjavamo norme, rokove; brojimo pauze, minute, reči - sve mora biti savršeno napisano, urađeno, ''spakovano'' i dovršeno do roka u kalendaru.



Šta bismo radili da smo potpuno slobodni? Da nemamo zadate rokove, norme, forme, očekivanja... Da li je moguće da se pokrećemo, radimo, mislimo - samo zato što moramo, umesto zato što želimo?

Tek kada nam se poklope želje i obaveze, postajemo istinski ispunjeni. Zato radimo sa entuzijazmom, radujemo se sunčanim jutrima i prvoj prolećnoj kafi u januaru. Neočekivano vreme, ljudi, susreti i ljubavi - svemu se potajno nadamo i, istovremeno, strepimo.



Ovaj januar je stvoren za najavljivanje proleća, da nas ohrabri za kožne jakne i sunčane naočare, iako kalendar ispisuje zimu. I tako smo započeli chapter 1 - sa prolećem, sa sunčanim zracima, sa verom i nadom u novo, u bolje - za jedno vedro sutra.                     
                                                                                                            Do sledećeg iscrtavanja, 
vaša Milica 






#moda

#insp.

Нема коментара:

Постави коментар