Spirito Santo Palazzo Storico: Hedonizam u srcu Rovinja

Travel blog: Tara Đukić

Kada ste poslednji put istinski uživali u putovanju, svesni lepote i slobode koje vam ono pruža? Uživali, a ne jurili, ne planirali, ne fotografisali, ne samo obilazili muzeje i kulturne znamenitosti, opsednuti u želji da zabeležite trenutak. Najlepše trenutke ne stignemo da zabeležimo. 

Uživati u putovanju znači udisati drugu kulturu kao svoju, izaći iz svojih i tuđih postavljenih granica. Uživati u putovanju znači doživeti svaki dan nešto novo - po prvi put. 

A onda se pamti trenutak kada se more stišalo posle bure i kada smo u okrilju tišine udahnuli miris soli; pamti se prvo ''Biongiorno!'' i kako smo se teturali na tek naučenim rečima novog jezika; pamti se trenutak kada smo pomirisali borovinu, kada smo večerali na kaldrmi starog grada, kada nam je galeb u letu oteo kolač iz ruke, kada smo se dugo smejali, odmakli do lokalnih bifea, i budili se uz zvona obližnje crkve.


Januar u Rovinju je blag, tih, nenametljiv. Ovaj grad zna da je prethodna godina obrnula pun krug i da je ovo doba godine za usporavanje, tiho sabiranje i nežno suočavanje sa nepopravljivom prošlosti i nepredvidivom budućnosti. Inspirisana posebnošću i ekstravagancijom Spirito Santo Palazzo Storico hotela, odlučujem da ovo bude moj mesec za prepuštanje i uživanje.

Spirito Santo Palazzo Storico pruža baš sve što je potrebno za idiličnu atmosferu - sobu uređenu u venecijanskom stilu, čašu vina pored starog kamina, crno-beli ''Praznik u Rimu'' na ekranu, upaljenu sveću na terasi sa pogledom na crkvu Svete Eufemije, i nepreglednu tišinu koja obećava mir i intimu.
Ovaj boutique hotel otvoren je u avgustu 2017. godine, kao restaurirano zdanje koje je u prošlom veku pripadalo jednoj uglednoj italijanskoj porodici. Nalazi se u starogradskom jezgru i čine ga tri kuće povezane u skladnu arhitektonsku celinu koje spaja tradicionalna mediteranska terasa.
Osim što miriše na otmenost, luksuz i raskoš, ovaj hotel se izdvaja i po svojoj autentičnosti i kreativnosti arhitekata. Tako ćete na mestu na kom se nekada skupljala kišnica - naći vinski bar, na mestu starih kamina - mesto za sedenje i opuštanje, ili mesto za odlaganje dragocenih stvari, dok je u dvorištu sačuvana, te savršeno uklopljena u moderni enterijer - izvorna cisterna iz 1964. godine.
Svaka soba je uređena u decentnom i jedinstvenom stilu, s posebno dizajniranim nameštajem i pažnjom na najsitnijim detaljima. Podovi su rađeni specijalnom teraco tehnikom, a beli kameni zidovi tehnikom marmorina. Iza svog tog kristala, zlata, mermera i mesinga, krije se i prefinjena umetnost - na zidovima ponekih soba nalaze se ručno oslikane i restaurirane freske. Na mestu terase nalazi se loggia, otvorena galerija sa pogledom na stari grad.

U prizemlju hotela, na osunčanoj tradicionalnoj mediteranskoj terasi, uživa se u ukusnom doručku, uz domaće pecivo i topli macchiato. Ljubazno i susretljivo osoblje hotela tu je da brine o svim detaljima vašeg boravka, da vas informiše o interesantnom istorijatu hotela, uputi vas ka popularnim lokacijama u gradu; da ugodi svim vašim zahtevima, potrebama i željama. Spoj starog i tradicionalnog sa novim, modernim i raskošnim, ugodna i sofisticirana atmosfera, te hedonizam koji okrepljuje dušu i telo - čine ovaj hotel nesvakidašnjim zdanjem koje ne smete zaobići.

U hotelu Spirito Santo Palazzo Storico uživajte u svemu što vam je nedostajalo i za čime ste čeznuli.


#putovanja

insp.

Нема коментара:

Постави коментар