Madlenianum: Plesno-dramska predstava ''Vrli novi svet'' 4. decembra u Beogradu

Nakon uspešne pretpremijere u Madridu, predstava ''Vrli novi svet'' stiže u Beograd na veliku scenu Opere i Teatra Madlenianum, 4. decembra u 19i30h.  

Vrli novi svet je plesno-dramska predstava koja se temelji na istoimenom delu Oldusa Hakslija. Pitanje na koje autor predstave želi da odgovorimo je vrlo jednostavno: Šta nas čini ljudima?Dehumanizacija novog sveta, sterilnost i odsustvo individualnosti koju je Haksli početkom prošlog veka samo naslućivao, danas, nepunih 100 godina kasnije, postaje realnost. Štaviše, dehumanizacija prelazi u hiperhumanizaciju, a individualnost je prenaglašena.

Vrli novi svet je priča o sukobu naivnog čoveka “divljaka” sa moralom i politikom novog doba. Predstavlja jasnu viziju neuravnotežene, tehnološki napredne sadašnjosti u kojoj se ljudi kloniraju, društveno indoktriniraju i farmakološki anesteziraju da bi se što bezbolnije uklopili u algoritmički poredak, a sve po cenu njihove slobode, ljudskosti i duše. U Vrlom novom svetu svi su srećni, svi su jedinstveni i svi su zadovoljni plasiranom slikom svog života... ali da li je to samo privid?

Ne propustite ovu jedinstvenu plesno-dramsku predstavu, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.Režija: Sasha Sasic
Koreografija: Natalia Fernandes, Sasha Sasic
Muzika: Fernando Leria Jiménez
Scenografija: Jug Cerović
Kostim: Shash
Dizajn svetla: Pablo Battiston
Dizajn zvuka: Sarah Perez
Grafički dizajn: Anja Mejač
Glas iz off-a: Maryanka Van Schaik
Fotografija: Emilio Tenorio
Video: Jvel, Angel Vallejo


Glumica: Huichi Chiu
Plesači: Adrián Díaz Rodríguez, David Mazón Fierro, Mario Olave Jiménez, Zoe Sepúlveda Merino
Muzičar: Fernando Leria Jiménez

www.madlenianum.rs


#umetnost i kultura

Нема коментара:

Постави коментар