Laguna: Promocija knjige ''Beleške jedne Ane'' u Beogradu

U ponedeljak 24. decembra u 18 sati u knjižari Delfi u SKC-u biće održana promocija knjige „Beleške jedne Ane“ Mome Kapora.

O knjizi će govoriti Ana Kapor, slikarka i ćerka Mome Kapora, književni kritičar Aleksandar Jerkov, slikar Milan Tucović, a odlomke iz knjige čitaće glumica Zorica Jovanović.

Knjiga „Beleške jedne Ane“ prvi put je objavljena 1972. godine i bitno je uticala na tadašnju jugoslovensku književnu scenu. Svrstana je u kategoriju „džins proze“, čiji je Kapor jedan od najizrazitijih predstavnika.

„Ova knjiga, koja se prvo pojavila u časopisu Bazar gde je izlazila u nastavcima, vraća nas u jedno srećno, čedno vreme, koje nije slutilo na sve ono što nam se dogodilo kasnije. Novi čitaoci, koji se možda sada prvi put susreću sa prozom Mome Kapora, naći će u njegovim ranim tekstovima neke od odgovora koji će im pomoći da bolje shvate sadašnji trenutak jer Ana nastavlja svoj život, nezavisno od našeg poimanja vremena. Ona je arhetip Beograđanke koju i danas srećemo“, napisala je Ana Kapor u predgovoru Laguninog izdanja čuvene knjige.

„Beleške jedne Ane“ će nas nasmejati, ali i podstaknuti da razmišljamo o večitim pitanjima koja, kao i generacije pre nas, svakodnevno sebi postavljamo. Svet posmatran iz ugla tinejdžerke, ispričan prepoznatljivim beogradskim žargonom i ilustrovan autorovom rukom, u isto vreme je i duhovita i nemilosrdna analiza jednog vremena.


Нема коментара:

Постави коментар