Belgrade Waterfront: Izložba „Slikati prirodom“ u Galeriji Progres

Izložba slika velikog formata „Slikati prirodom“, jednog od najznačajnijih savremenih srpskih autora, prof. Đorđa Stanojevića, biće otvorena u sredu 24. aprila u 20 časova u Galeriji PROGRES, Knez Mihailova 27. Njenim otvaranjem biće označen i početak rada nove kulturno-umetničke inicijative Kvart Belgrade Waterfront, čiji će likovni segment biti realizovan u saradnji sa galerijom Štab i galerijom Prozor.

Jedinstveni odnos prirode, umetnosti i čoveka prikazan na platnu oslikava Stanojevićevo opredeljenje – da stvara umetnost u harmoniji sa životom prirode.

Proces nastanka umetničkog dela poistovećuje se sa prirodnim procesom, stvarajući jedan potpuno novi kulturni model i identičan je prirodnom procesu nastanka života - nepredvidiv je i posledica je velikog truda”, ističe slikar.


Izložba dela prof. Đorđa Stanojevića prvo je u nizu umetničkih zbivanja koja će biti organizovana pod okriljem KVARTA Belgrade Waterfront. Reč je o novoj kulturno-umetničkoj inicijativi koja podržava razvoj domaćeg stvaralaštva i kreativne produkcije. Pored umetničkih konkursa, program će obuhvatiti saradnju sa etabliranim, ali i umetnicima u usponu, u vidu umetničkih konkursa, izložbi, skulpturnih prikaza, koncerata, pozorišnih predstava, modnih revija i radionica.

Cilj KVARTA Belgrade Waterfront je da podrži srpsku savremenu umetničku scenu, ali i da stvori nove prilike i prostor za kreativno izražavanje. Kao jedan od budućih nosilaca kreativne energije u Beogradu, program će okupljati slikare, dizajnere, muzičare, glumce, plesače i brojne druge umetnike i inovatore, čiji rad će predstavljati sinergiju sa novom gradskom oblasti na obali Save.
Otvaranje izložbe „Slikati prirodom“ biće upotpunjeno muzičkim bravurama pijaniste Nikole Kašaša, kao i našeg najpoznatijeg džez pijaniste Ivana Aleksijevića. Oni će sofisticiranu atmosferu dodatno ulepšati delima Satija, Debisija, Šopena, ali i zvucima etno džeza i ambijentalne muzike. Izložba će trajati do 14. maja, a posetioci će moći da je pogledaju svakog radnog dana i subotom od 9 do 21 sat, kao i nedeljom od 10 do 18 sati u BW Experience u Galeriji Progres, novom izložbenom centru kompanije Belgrade Waterfront. Ovde će tokom godine biti organizovana brojna umetnička i kulturna dešavanja.
Dođite da zajedno stvaramo jedinstveni umetnički doživljaj Beograda!

Нема коментара:

Постави коментар