Parlez-vous de la mode? • Poezija boja Roksande Ilinčić

Žena čije se ime spominje s divljenjem.
Žena koja je osvojila Beograd, London, svet.
Žena koja nas je podsetila na lepotu i bogatstvo naše zemlje.
Žena velikog srca.
Žena inspiracija.
Roksanda Ilinčić.

Foto: Sever Zolak

Roksanda Ilinčić je ove nedelje predstavila modnu izložbu pod nazivom
„The Poetry of Colour“ u velelepnom zdanju kompanije Belgrade Waterfront u Beogradu.

Izložba je bila otvorena za posetioce 28. i 29. maja, a da se radi o nečem veličanstvenom i nesvakidašnjem, pokazala je velika posećenost i zainteresovanost medija, ljubitelja mode i umetnosti.


                                  
„Želela sam da istražim ogromne mogućnosti ove impresivne istorijske građevine u kojoj predstavljamo izložbu, ukrašenu cvećem koje me podseća na Srbiju - kazala je Roksanda Ilinčić.

Roksandu je sivi, sumorni London inspirisao da ga oboji bojama Beograda. Cveće, boje, haljine, raskoš, ekstravagancija, teksture, detalji... u savršenom skladu. Skladu koji pleni, umiruje i oduševljeva. 



„Poezija boja“ je mnogo više od mode, izložbe, umetnosti. Ona je spojila modu i humanost, ljude i prirodu, Beograd i svet.

„Beograd je mesto koji je inspirisao mnoge moje kolekcije i posebno moju ljubav prema bojama. Izložba predstavlja moj lični izbor modela, predstavljenih u okviru jedinstvene instalacije koju sam osmislila specijalno za ovu priliku i kao podršku Fondaciji Novak Đoković.“



Roksanda Ilinčić je izložbom „The Poetry of Colour“  pružila podršku projektu „Školice života“, koju realizuje Fondacija Novak Đoković. Ovom prilikom, Roksanda je istakla da su osnaživanje dece i podrška u nezi, razvoju i obrazovanju naredne generacije ključni za postavljanje temelja naše budućnosti.

Izložba je zatvorena u sredu u 22h, a Beograd je ispratio Roksandu sa dubokim naklonom i aplauzom.

                                                                                                                 Vaša Milica

Нема коментара:

Постави коментар