Belgrade Waterfront: „Čudesna mesta“ - nova izložba slika u Galeriji Progres

Nakon što su u galerijskom prostoru BW Experience (Galerija Progres) uspešno održane prve dve izložbe u okviru kulturno-umetničke inicijative KVART Belgrade Waterfront, na istom mestu se beogradskoj publici, serijom radova naslovljenom „Čudesna mesta“, predstavlja i poznati likovni umetnik Mile Šaula. Izložba je otvorena 4. junaa zainteresovani će moći da je posete sve do nedelje, 16. juna na adresi Knez Mihailova 27.  

Mile Šaula je uspešan slikar, član Udruženja likovnih umetnika Srbije, čiji su se rani slikarski ciklusi bavili istraživanjem materijala (peska, pigmenta, zemlje) organizovanog u apstraktne kompozicije. U kasnijem periodu, fokus njegovog dela pomera se sa čiste apstrakcije na sve češće prisustvo privida, seni, figura, životinja, biljnog i prirodnog sveta. Osnovno mesto dešavanja njegovih slika i crteža je neka vrsta divlje prirode: prostor između svetova u kome žive elementi iz sveta snova, mitologije, teatra, poezije i filma.

Za pravi muzički ugođaj, uklopljen u atmosferu ovih jedinstvenih slika, na dan otvaranja biće zadužen džez pijanista Milovan Paunović, koji aktivno svira u pratećim sastavima najpoznatijih beogradskih džez pevačica i drugih solista, kao i u sopstvenom klavirskom triju. Muzičar koji je sarađivao sa nekim od najvećih imena muzičke scene bivše Jugoslavije dodatno će laganim notama ulepšati uživanje u posmatranju nesvakidašnjih umetničkih dela.
Ne propustite sjajnu priliku da uživo vidite radove slikara koji od 2002. godine redovno izlaže na Salon des Ralites Nouvelles u Parizu, salonu sa najprestižnijim pedigreom za apstraktnu umetnost zapadnog sveta, gde je čak dva puta osvojio nagradu Prix Marin. Vidimo se u BW Experience!



Нема коментара:

Постави коментар