Belgrade Waterfront: Upoznajte „Portret Beograda“ u izložbenom prostoru BW Experience


Neka od najlepših lica Beograda, kao i brojni impresivni trenuci provedeni danima, jutrima i večerima u prestonici, zabeležena su umetničkim okom Bojana Džodana, čije će fotografije biti prikazane od 3. do 16. jula u izložbenom prostoru „BW Experience“ (Galerija Progres, Knez Mihailova 27). Izložba, jednostavno nazvana „Portret Beograda“, realizuje se pod okriljem kulturno-umetničke inicijative KVART Belgrade Waterfront, u okviru koje su uspešno otvorene i posećene već tri slikarske izložbe, kao i baletski performans. Ulaz na izložbu je besplatan, a izložba se realizuje u saradnji sa Galerijom ŠTAB.

Kada poželimo da portretišemo grad, važno je da znamo da portret grada nije skup portreta ljudi koji ga čine - kao što portret čoveka nije samo zbir crta njegovog lica, tako ni grad nije samo zbir ulica, zgrada i ljudi“, ističe Bojan Džodan govoreći o svojoj najnovijoj izložbi. „Zahtev za osmehom gradu se upućuje tako što se nekada ustaje rano pre zore, nekada tumara pustim ulicama do kasno u noć, a nekada samo strpljivo čeka tamo gde izgleda kao da se ništa neće dogoditi. U nekim od tih trenutaka, ispostavlja se, bio je skriven i uhvaćen duh grada“.


Kao jedan od predstavnika srpskih umetnika mlađe generacije, Bojan Džodan se fotografijom bavi od 2006. godine, a od 2012. ona postaje njegova profesija, zajedno sa video produkcijom i animacijom. Sa dve samostalne izložbe i mnoštvom priznanja iza sebe, Džodan je već priznati ekspert i iskusni predavač, a prošle godine pokrenuo je i veb portal posvećen promociji nauke i umetnosti.

Vreli julski dani savršeni su da posetite njegovu najnoviju izložbu i podsetite se prelepih obrisa Kalemegdana, Zemuna, Vračara i drugih omiljenih mesta, kao i mostova i tvrđava Beograda. Džodanov karakteristični umetnički izraz podsetiće vas na neke od najlepših trenutaka provedenih u prestonici, ali i sigurno inspirisati da dalje istražujete njene lepote. Vidimo se na otvaranju!



Нема коментара:

Постави коментар