SAMIT NESVRSTANIH: Festival skejtborda i umetnosti u Beogradu


Festival Samit Nesvrstanih svoje prvo izdanje u Beogradu imaće od 12. do 15. septembra 2019. U toku četiri dana produženog vikenda Beograd će biti mnogim skejtborderima centralno mesto na Balkanu, a najbolje daske će ujedinjeno voziti ulicama grada.


Samit Nesvrstanih je pre dve godine nastao kao ulično skejt takmičenje, a prerastao je u četvorodnevni festival obogaćen izlagačkim radom, filmskim projekcijama, muzičkim programom kao i DIY i video - foto radionicama. Samit Nesvrstanih je jedinstveni festival multimedijalnog sadržaja koji okuplja najbolje skejtere, umetnike i brojne goste iz Evrope i sveta.

Program traje od jutarnjih do kasnih večernjih časova na raćličitim lokacijama u gradu: Kvaka 22, Dom omladine Beograda, Dorćol Platz, klubovi Dim i Drugstore  Svakodnevne radionice koje kreću u podne vode Tomaš Šantl i Raul Žgomba (foto - video radionica) i Boldrider crew (DIY).

Večernji program je multimedijalnog karaktera  (izložbe, projekcije, muzički program) i dešava se na više gradskih lokacija (Izlagači: Soy Panday, Glen Fox; Filmovi: “Ye Olde Destruction”, “Indian Express”; Bendovi: Sveta Pseta, Ne tamo). Centralni događaj festivala je skejt takmičenje koje se dešava 14.septembra, vozi se kroz grad sa fokusom na dve lokacije: Trg Slavija, Savski kej (kod Zappa barke).


Samit nesvrstanih  vožnjom  ulicama i trgovima Beograda vraća skejtbordingu njegov inicijalni urbani stil, a slavljenjem lepote uspešnog trika umesto individualnog pobednika vraćamo se prvobitnom sportskom duhu.

Ideja koja objedinjuje sva četiri dana Samita Nesvrstanih je da se prenese znanje, iskustvo i ljubav iz svakog segmenta skejt kulture proleterima kojima je skejt svakodnevnica, ali i da se skejt subkultura predstavi publici koja je susreće po prvi put.

Podrška Festivala: Beanz, Magenta skateboards, Dom Omladine, Drugstore Beograd, Kvaka 22, Dorćol Platz, Klub 20/44, Dim Sam, NNK brod.


#insp. #najave 

Нема коментара:

Постави коментар