SHASH: Nova kolekcija „Infusion 2020“, inspirisana japanskom filozofijom Wabi-sabi

Shash kolekcija ''Infusion 2020'' čine posebnom najfiniji, prirodni materijali, zemljane boje, udobni komadi sa slikama vizuelne umetnice Madlene Dašić.


Peta kolekcija modnog brenda Shash pod nazivom Infusion 2020, koju je kreirala srpska umetnica Saša Šašić, predstavljena je u subotu u galeriji Fond Fashion House.

Kolekcija Infusion još jedan je rezultat dve isprepletene kreativne energije dveju umetnica – Saše i Madlene.  Ova saradnja je obe umetnice odvela do samog izvora njihovog stvaralaštva, omogućavajući im da ispolje ono najbolje u sebi. Komadi u koje je ubrizgana sama umetnost predstavaljaju najbolje od dva sveta koji postaje jedan u implicitnom obliku njihovog stvaranja.


Inspirisane drevnom japanskom filozofijom „wabi-sabi“, Saša i Madlena stvorile su kolekciju koja slavi lepotu nesavršenosti i složenost krajnjih davalaca života – žene i prirode. Šest komada kolekcije Infusion napravljeno je od najkvalitetnijih materijala poput liocela, lana i svile. Suknja, bluza, jakna i tri haljine urađene su u zemljanim tonovima i može se izabrati model sa Madleninim crtežom ili bez njega. Uglavnom klasičnih linija, komadi su inspirani nekim od najznačajnih žena sveta – onih koje su pratile svoju jedinstvenost i ne samo da su je prihvatale, već su je i slavile.


Shash je nastao kao spoj dveju ljubavi, prema modi i plesnoj umetnosti, stoga Saša Shash ne doživljava toliko kao modni brend već više kao umetnički projekat. Sa željom da premosti barijere i otkrije ženu koja je istovremeno elegantna i slobodna, svaki dan i u svakoj prilici, svoju ljubav prema modi i pokretu spaja u jedinstvene odevne komade tj.u nosiva umetnička dela. Nova kolekcija pokazala je još jednom važnost te umetničke note i kako se prožimanjem dveju kreativnih energija rađa novo umetničko delo.


Promocija je okupila brojne saradnike, kolege iz sveta mode i poklonike brenda Shash, koji su u subotu mogli videti komade iz nove kolekcije, kao i crteže beogradske vizuelne umetnice Madlene Dašić, koji se nalaze na komadima.


Nova kolekcija biće dostupna od 20. januara 2020. godine u radnjama Fond Fashion House, FAB Living-u, kao i na zvaničnom sajtu – www.theshash.com.

#insp. #moda #umetnost i kultura

Нема коментара:

Постави коментар