Samsung Electronics: Novi MicroLED televizori od 110 inča donose i do četiri različita sadržaja tokom gledanja

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. je danas objavila lansiranje i pretprodaju inovativnih MicroLED televizora od 110 inča u Koreji. Samsung MicroLED donosi svetlinu i kvalitet boja koje ga čine jedinstvenim na tržištu, zahvaljujući usavršenoj LED tehnologiji ekrana.

Prvi Samsung MicroLED ekran je predstavljen 2018. u formi „The Wall” televizora, koji se sastoji od sistema prilagodljivih panela za profesionalnu instalaciju. Sa novim uređajem od 110”, Samsung po prvi put korisnicima donosi MicroLED iskustvo u tradicionalnoj formi televizora. Za razliku od svog prethodnika, ovaj model dolazi sa već urađenom instalacijom i kalibracijom softvera, pošto je fabrički podešen da nudi izuzetno video i audio iskustvo, kao i pametne opcije, direktno iz kutije.

„Budući da korisnici od svojih televizora traže više opcija nego ikada pre, jako smo uzbuđeni što uvodimo 110” MicroLED na komercijalno tržište,” izjavio je Jonghee Han, predsednik odeljenja za vizuelne displeje u kompaniji Samsung Electronics. „Samsung MicroLED će redefinisati šta za korisnike širom sveta znači premijum audiovizuelno kućno iskustvo.”

Inovativni inženjering donosi kvalitet slike nove generacije

Zahvaljujući inženjerskim inovacijama kompanije Samsung, 110’’ MicroLED koristi LED sijalice mikro veličine, kako bi eliminisao neželjene senke i filtere za boje korišćene u konvencionalnim televizijskim ekranima. Umesto toga, ove sijalice se same osvetljuju, proizvodeći svetlo i boje od sopstvenih struktura piksela. Ekran prikazuje 100 odsto DCI i Adobe RGB palete boja, precizno reprodukujući širok spektar boja sniman naprednim DSLR kamerama. Rezultat oduzima dah, donoseći živopisne boje i odgovarajuću svetlinu u 4K rezoluciji, sa osam miliona piksela.

Uređaj dolazi sa procesorom dovoljno moćnim da podrži vrhunske vizuelne performanse ekrana. Potpuno novi Micro AI procesor donosi zadivljujući 4K HDR sadržaj koji prikazuje realističnu, svetlu, živu sliku, sa kvalitetom optimizovanim za svaku pojedinačnu scenu. MicroLED sijalice su neorganski materijali koji su dugotrajni i izdržljivi, sa životnim vekom od 100.000 sati, što je više od decenije.

Ranije, masovna proizvodnja MicroLED ekrana od 110 inča pogodnih za kućne potrebe nije bila moguća. Ipak, Samsung je u ovome uspeo tako što je kompanija razvila posebnu tehnologiju za montiranje ovih ekrana na zid, uz novi proizvodni proces koji MicroLED tehnologiju čini lakšom za proizvodnju, isporuku i instaliranje. Iste ove inovacije će omogućiti kompaniji Samsung da u budućnosti pravi još manje MicroLED modele televizora, kako bi još veći broj korisnika uživao u gledalačkom iskustvu koje oni donose.

Sveobuhvatan dizajn ekrana i premium audio iskustvo

Kada uključe 110’’ MicroLED, korisnici dobijaju spektakularno gledalačko iskustvo zahvaljujući odnosu ekrana prema kućištu od 99.99 odsto. Crni okvir je potpuno uklonjen sa uređaja, ostavljajući samo ekran, kako ništa ne bi odvlačilo pažnju korisnika.

Samsung je usavršio i Smart TV opcije, kako bi bile usklađene sa prednostima ovog masivnog ekrana. Na primer, korisnici mogu da koriste Multi View kako bi komotno gledali do četiri različita sadržaja na podeljenim ekranima veličine do 55 inča. Kada koriste ovu mogućnost, korisnici mogu da povežu više eksternih uređaja sa televizorom i da gledaju filmove, vesti i druge aplikacije simultano, ili da na jednom delu ekrana igraju omiljenu video igru, a da na drugom prate walkthrough video iste igre, sve u vrhunskom kvalitetu i rezoluciji.

Dodatno, 110’’ MicroLED donosi dinamično audio iskustvo koje je sveobuhvatno poput njegovog ekrana. Integrisani Majestic Sound System pruža vrhunski zvuk pomoću 5.1 kanala, bez eksternog ozvučenja, transformišući svaku sobu u luksuzni kućni bioskop. Object Tracking Sound Pro opcija je zadužena za identifikovanje objekata na ekranu, kako bi zvuk precizno pratio akciju, što znači da kada gleda akcioni film i avion proleti nebom, korisnik će se osećati kao da ga čuje iznad glave.

Ovaj model će biti dostupan širom sveta u prvom kvartalu naredne godine.


#insp.

Нема коментара:

Постави коментар